Granatäpplen och myrra – Sverigepremiär!

Fick det här i mailen i dag och sprider vidare..

Biljettintäkterna från premiärvisningen fredag 17/4 av Granatäpplen och Myrra på biograferna; Panora (Malmö), Kino (Lund) och Zita (Sthlm) går till Frihetsteaterns Vänner, vilka oavkortat skänker dessa pengar till The Freedom Theatre för att bekosta en studieresa för barnkulturcentrets ljudtekniker, tillika biograftekniker, Adnan Naghnaghiye samt hans assistent Mohammed Sa’adi som genomförs i Stockholm och Malmö i maj/juni 2009, där de ska studera såväl ljud- och biografteknik i olika miljöer som vidarutbildas inom området.

Barnkulturcentret The Freedom Theatre ligger i Jenins flyktingläger på Norra Västbanken i Palestina. Se http://www.thefreedomtheatre.org

Granatäpplen och myrra
en film av
Najwa Najjar, Palestina 2008
på biografen Zita, Birger Jarlsgatan 37

Biograf Zita, Sthlm, Fredag 17/4 kl. 16.30, 18.30 & 20.15
Biograf Kino, Lund, Fredag 17/4 kl. 19.00
Biograf Panora, Malmö, Fredag 17/4 kl. 18.30

GRANATÄPPLEN OCH MYRRA (Al-mor wa al rumman)
Regi: Najwa Najjar, Palestina 2008. 95 min. SVERIGEPREMIÄR!

Denna kärlekshistoria inleds med att vi får följa Zaid, genom checkpoints och förbi muren, på väg till sitt stundande bröllop med Kamar. Efter bröllopet flyttar Kamar hem till Zaid som driver en olivodling i Ramallah. Hon är inte helt bekväm med livet som hemmafru och drömmer om att återuppta sitt arbete som dansare, vilket inte ses med blida ögon av hennes svärföräldrar. Situationen försvåras ytterligare när den israeliska armén fängslar Zaid eftersom han vägrar ge upp sin mark till förmån för nya israeliska bosättningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s