glad äggfri påsk

jeriko
Det är vackert i Palestina nu. Den här bilden tog jag i april 2005 i Jeriko.

Vill önska alla som firar påsk en trevlig helg, helst en äggfri glad påsk! Det skall bli skönt med lite röda dagar!

Jag har varit i Palestina under påsken vid två tillfällen och varje gång har det märkts på ockuperad mark att israelerna firar påsk, militären har som vana att skärpa ockupationen under de flesta högtider och i synnerhet under påsken. Så också i år. Tidningarna skriver att man ”spärrar av Västbanken under den israeliska påsken”, det är ju lite missvisande, eftersom Västbanken alltid är avspärrad. Men det blir alltså ännu svårare för palestinier att överhuvudtaget ta sig någonstans, flera vägspärrar stänger helt.

Möts av en glädjande nyhet denna morgon, det känns så fantastiskt att Annika Östberg äntligen släppts ur amerikanskt fängelse, så att hon kan komma hem och vara nära sin mamma.

Jinge Obama till Jerusalem
Esbatis kommentarer Viktigt att hålla på traditionerna

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 reaktioner på ”glad äggfri påsk

 1. Att du tycker det är glädjande att en mördare släpps är ganska talande.

  Och att du fördömer Israel för att landet (till skillnad från alla andra länder i världen?) inte praktiserar öppna gränser…

 2. Mattias J

  Vänta nu, hur kan en kvinna som är amerikansk medborgare och inte varit här sedan 60-talet och inte på något sätt velat komma tillbaka förrän hon fick livstidsstraff i USA, komma ”hem”? Och vara nära sin mamma? Det var ju mamman som övergav Deasy som liten och ledde till hennes uppväxt och de brott som begick (dråp, rånmord, mord).

  Hur kan det kännas fantastiskt? Vore det fantastiskt om Tony Olsson och Helge Fossmo släpptes ut så att de fick vara med sina anhöriga?

 3. Uffe

  Isak. Å andra sidan tycker ju du att många mördare ska gå helt fria… Fast det är klart. De mördarna dödar ju palestinier. Untermensch.

  Förlåt Anna, för den här kommentaren. Den sänker nivån på din blogg, men Isaks kommentar är så tragisk och onödig att jag inte kunde låta bli.

  Själv kan jag tycka att Annika har sonat sitt brott. Men jag har å andra sidan inte heller engagerat mig nämnvärt i hennes öde eller tyckt speciellt synd om henne i en värld där så många sitter och ruttnar i fängelsehålor i stora delar av världen. Ibland bara för att de tycker fel. (Och ja Isak, flera av dessa länder är arabiska och muslimska.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s