Stoppa nazismen – aktivt ickevåld om stipendiet..

Pressmeddelande från SNAIV:

STOPPA NAZISMEN – aktivt ickevåld har tilldelats ett stipendium på 100 000:- från stiftelsen Artister mot nazister. Priset delades ut måndagen den 23 mars vid Artister mot nazisters årliga ceremoni på Nalen i Stockholm.

Motiveringen löd: ”STOPPA NAZISMEN – aktivt ickevåld bildades i syfte att utgöra ett initiativ inom den svenska antirasismen, och skapa utrymme för en folkopinion mot nazism och rasism. SNAIV har på sina manifestationer visat att tyst men samtidigt aktiv närvaro kan säga mer än ord. Genom att ta ställning för demokrati och närvara vid nazistiska demonstrationer, utan att provocera eller använda våld, har de visat ett stort mod och är en förebild för alla med demokratiska värderingar.”

– Det här innebär ett otroligt erkännande för oss, vi är jätteglada! säger Pia Ortiz-Venegas, en av initiativtagarna till STOPPA NAZISMEN – aktivt ickevåld. Det är bara ett år sedan vi bildades så många känner ju inte till att vi finns.

– Pengarna ger oss dessutom förutsättningar för att växa och bli rikstäckande, hittills har vi bara funnits i Stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s