Osmakligt 2

huwarra1
Foto: Anna Wester

Medan jag sitter och skriver förra inlägget om IDFs totala brist på moral tar tv4 Nyheterna upp de vittnesmål som nu håller på att sammanställas från soldater i Gaza. ”Bland annat berättar soldater hur de efter order gick in i ett hus och urskillningslöst sköt ner alla”. Fy fan.

Nedan länkade jag till andra bloggare som skrivit om detta, men kände nu att jag ville lyfta fram artikeln ur Haaretz:

According to the squad leader: ”The sharpshooter saw a woman and children approaching him, closer than the lines he was told no one should pass. He shot them straight away. In any case, what happened is that in the end he killed them.

”I don’t think he felt too bad about it, because after all, as far as he was concerned, he did his job according to the orders he was given. And the atmosphere in general, from what I understood from most of my men who I talked to … I don’t know how to describe it …. The lives of Palestinians, let’s say, is something very, very less important than the lives of our soldiers. So as far as they are concerned they can justify it that way,” he said.

Läs hela artikeln: IDF in Gaza: Killing civilians, vandalism, and lax rules of engagement

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s