Krigsprotest

irakdemo21mars09
Foto: Anna Wester

Det har blivit många demonstrationer i år. På grund av Gazakriget demonstrerade jag mer under januari, än vad jag brukar göra under ett helt år eller två. Jag var ju med som arrangör vid samtliga av de åtta som ordnades, vilket jag tycker är jättekul, men det är faktiskt också ganska jobbigt.

I dag var jag ”bara” med som deltagare vid manifestationen på Sergels Torg som ordnades av Nätverket mot Krig. Parollerna var USA ut ur Irak – NU, Stöd Gaza och Palestina – nej till Israels krigspolitik, samt USA och NATO ut ur Afghanistan – NU. Det var inte så mycket folk som man hade önskat, men det var väldigt bra ordnat med en bra blandning av tal och musik. Bland annat talade Martin Schibbye från IrakSolidaritet, Anita Dorazio från Asylkommittén och Dror Feiler från Judar för israelisk-palestinsk fred.

efti

usauturirak

palflaggairakdemo

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 reaktioner på ”Krigsprotest

 1. Här är några fler paroller ni kan använda vid nästa krigsprotest:

  ”Kina ut ur Tibet!”
  ”Marocko ut ur Västsahara!”
  ”Ryssland ut ut Tjetjenien!”
  ”Indien ut ur Jammu och Kashmir!”
  ”Sri Lanka ut ut Tamil Eelam!”
  ”Sudan ut ur Darfur!”
  ”Turkiet, Irak, Iran och Syrien ut ut Kurdistan!”

  Eller är krig och väpnade konflikter bara intressanta om amerikanerna eller israelerna är involverade?

 2. annawester

  Vilka ni? Menar du mig? Jag har engagerat mig på olika sätt i flera av de konflikter som du nämner. Men jag jobbar på Palestinagrupperna i Sverige och därför ordnar jag demonstrationer mot Israels ockupation och krig mot Västbanken och Gaza.

  Emmaus startar nu en kampanj mot ockupationen av Västsahara och jag var och talade för deras personal förra veckan, jag har skrivit på bloggen om manifestationer för Tibet som jag deltagit i..

  Men om vi vänder på det då Isak.. skulle du lägga till de paroller jag nämnde till dina ovan, eller är väpnade konflikter bara intressanta om amerikanerna eller israelerna inte är involverade?

 3. Pingback: Israels fula tricks | Jinges web och fotoblogg

 4. Pingback: Demonstrationen mot USA:s krigspolitik igår « Roya - Intersektionalen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s