Bra insats av Palestinaaktivister i Debatt

Jag var jättenervös inför svt debatt i går. Inte så att jag skulle vara med själv, men med vänner i panelen som skulle diskutera Israelkritik och antisemitism mot politiska motståndare som gör allt för att smutsa ner debatten om Israels ockupation och massaker i Gaza, kunde det ha slutat hur som helst. Janne Josefssons hetsiga format på programmet gjorde att jag var extra nervös.

Det är svårt att värja sig mot de kränkande och grundlösa anklagelserna om antisemitism som riktas mot oss som kämpar mot ockupationen och för palestiniernas rättigheter. Man vill försvara sig, men det är lätt att falla i deras fällor och flytta fokus från vad debatten egentligen handlar om. Men det gick bra och Per Gudmundsson och Dilsa Demirbag-Stens anklagelser om antisemitism inom vänstern, smulades till grus. Per Gahrton, Tigran Feiler, Salam Abu Iseifan och Ida Gabrielsson lyckades i fokusera på det väsentliga och samtidigt göra klart att det inte ligger någon sanning i deras påståenden.

För en gångs skull kunde jag efter ett avsnitt av Debatt känna mig glad. Det var väldigt hetsigt och jag vet inte hur konstruktiv den diskussionen är överhuvudtaget, men mina vänner gjorde verkligen bra ifrån sig. Jag är stolt och full av beundran. Tack!

7 reaktioner på ”Bra insats av Palestinaaktivister i Debatt

 1. Abu albedo

  Programmets frågeställning var ju helt befängd. Vänsterns antisionistiska hållning är ju antirasistisk. Jag förstår att en intellektuell dvärg som Dilsa och Per Gudmunson inte fattar det, men jag hade väntat mig mer av debattredaktion. För övrigt vann Palestiasidan över den andra sidan, som vanligt.

  ps. Dilsa heter demirbag-Sten i efternamn.

 2. Malin

  Jag håller med, fantastiskt att ni kunde hålla er så samlade, själv ville jag kasta min dator (såg debatten på webben) i väggen när det haglade kränkande påståenden!
  Men dom påståendena krossade ni ett efter ett!

  🙂 Kanon!

 3. De ville ha ner även undertecknad till Götet men jag trodde, liksom du, att det inte skulle bli speciellt lyckat. Men jag håller oxo med dig om bedömningen av programmet, det bliv hyfsat och vilka som cyklade på vinden blev mycket tydligt.

 4. alandalus

  Det kan påpekas att Youtube-filmen som SvT visade är inspelad och upplagd till Youtube av den sverigedemokratiska aktivisten Ted Ekeroth, tillika sionist.

  Per Gudmundson verkar dock gilla SD. När frågan kom upp om att högerpartier vid något tillfälle demonstrerat tillsammans med sverigedemokraterna och nationaldemokraterna så tyckte Gudmundson bara att det var fel att demonstrera med det senare rassepartiet.

 5. Abu albedo

  Youtube-klippet som Dilsa mfl baserar sina tunga teser på är ju manipulerat, och SD är inte direkt de mest trovärdiga i den svenska debatten. Förstår du inte det Lars?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s