Rapport från demon och liberalernas ordval

Fria Tidningar om demonstrationerna i går:

– Syftet i dag är att få fram tre budskap, sade Palestinagruppernas ordförande Per Gahrton. Till Palestina: vi stöder era syften och er kamp för en egen stat. Till Israel: vi kommer aldrig att acceptera er ockupation. Aldrig. Till idrottsrörelsen: vi kräver att ni lever upp till era egna ideal om jämlik rätt till idrott för alla.
– Israel har världsrekord i brott mot mänskliga rättigheter och brott mot FN-resolutioner, det är därför vi måste bojkotta Israel. Tror Riksidrottsförbundet att palestinska idrottare som lever under ockupation inte är utsatta för idrottslig diskriminering? Tror Riksidrottsförbundet att de har samma villkor som israeliska idrottare? Allt idrottsligt utbyte med Israel måste stoppas.

Läs hela artikeln: Stoppa matchen: ”Vi vill se dem i Haag och vi vill se dem dömda”

Jag brukar alltid påpeka när någon talar om judar vid ett tillfälle när det handlar om israeler. Det är jätteviktigt om man nu inte avser att göra ett antisemitiskt uttalande. Så Jan Björklund, du gör ingen en tjänst när du säger att vi vill bojkotta judiska tennisspelare! Vi vill stänga ute ockupationsmakten Israel från att delta i internationella idrottsutbyten. Det handlar inte ens om en bojkott mot enskilda idrottare och det har definitivt inte något med att de är judar att göra. Pinsamt och okunnigt Jan Björklund.. eller genomtänkt jävligt kanske.

Paolo Pissofi: Liberalt ordval

AB, Exp, DN, Svd

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

En reaktion på ”Rapport från demon och liberalernas ordval

  1. Pingback: Hur demonstrationen i Malmö egentligen var | Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s