Efter Gaza – efter valet, seminarium i Stockholm

Vill göra lite reklam för ett seminarium som Green Forum (mp) och Vänsterns Internationella forum (v) arrangerar i samarbete med Palestinagrupperna i Sverige den 7 mars. Jag tror det blir en riktigt spännande diskussion och jag tycker det är jättebra att vänsterpartiet och miljöpartiet gör detta tillsammans. Seminariet är en del i ett
gemensamt Palestinaprojekt som Vänsterns internationella forum och Green forum inlett under 2009-2010, det kommer de att berätta mer om under seminariet.

Läs inbjudan här nedan.. och kom dit!

Hur ska Sverige agera och vad ska vi göra för att Sverige ska agera?
Israel har nyligen avslutat sin senaste offensiv mot Gaza. Resultatet är ca 1 500 döda palestinier – mer än en tredjedel barn – mångdubbelt fler skadade och tiotusentals bostadslösa. Offensiven mot Gaza är ändå bara ett i mängden av Israels brott mot folkrätten och de mänskliga rättigheterna sedan staten Israel bildades.

I 40 år har Israel i strid med FN:s resolutioner ockuperat Västbanken och Gaza. De israeliska bosättningarna fortsätter att expandera samtidigt som muren fortsätter att byggas ut. Under ockupationen lever palestinierna i ständig rädsla för trakasserier, misshandel, godtyckliga arresteringar och mord. Dessutom sker en systematisk diskriminering inom staten Israel av de palestinier som är israeliska medborgare. Mycket talar dessutom för att situationen för palestinierna i Israel kommer försämras i och med framgångarna för högern och ultranationalisterna i det israeliska valet. Trots dessa uppenbara och upprepade brott mot internationell rätt låter Sverige och omvärlden Israel hållas.

Visserligen växte opinionen mot Israel i samband med offensiven mot Gaza, men Sverige har inte ställt några reella krav på Israel. Den opinion vi såg då ser vi inte heller längre, trots att Israels brott fortsätter.

mpvifpgs
Vänsterns internationella forum (V) och Green forum (MP) tillsammans med Palestinagrupperna i Sverige bjuder därför in till ett seminarium för att diskutera följande frågeställningar:

Hur kan vi skapa en bred opinionsrörelse för att Sveriges regering skall agera mot Israels brott mot Internationell rätt? Vilka krav och framförallt vilka sanktioner skall Sveriges regering vidta mot Israel?

Arr: Vänsterns internationella forum (V), Green forum (MP) och Palestinagrupperna i Sverige

Kom och träffa Salah Shafi, (PLO:s Ambassadör i Stockholm) Jonatan Stanzcak, (Medgrundare The Freedom Theatre) Mehmet Kaplan, (Riksdagsledamot Miljöpartiet) Torbjörn Björlund, (Riksdagsledamot Vänsterpartiet) moderator Jessica Lindberg (PGS, ordförande i PG Stockholm)

Datum: den 7 mars 2009
Tid: 14:00 – 17:00
Plats: Internationella biblioteket
Gatuadress: Odengatan 59 (bredvid stadsbiblioteket)

Motbilder: EU finansierar Israels blockad av Gaza
Esbatis kommentarer: Terrorns infrastruktur – stärkelse

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s