Ship to Gaza

På torsdag lanseras projektet Ship to Gaza, där bland annat Palestinagrupperna är med. Det är ett fantastiskt projekt och som det står i pressmeddelandet nedan så är det en stor bredd bland de föreningar som ställt sig bakom..

Ship to Gaza

Presskonferens, torsdag 26 februari kl 1400.
Lokal: Sensus, Medborgarhuset, sal 401, 4 trappor, Medborgarplatsen

Vi känner alla till den miserabla situation Gazas invånare lever i: det saknas mat, rent vatten, elektricitet, sjukvård, bostäder, möjligheter för människor att själva försörja sig och fritt röra sig över områdets gränser. Vi vet att denna humanitära katastrof är politiskt skapad och endast kan åtgärdas politiskt. Vi inser också att vi inte längre kan överlämna frågan åt omvärldens regimer. Vi måste agera själva. Därför har vi bildat Ship to Gaza.

Vi avser sända ett fartyg från Skandinavien till Gaza via hamnar i Europa och Medelhavet med humanitärt bistånd, från människa till människa. Resan uppmärksammar en fråga som måste få en rättfärdig lösning och sänder ett konkret budskap till Gazas befolkning: ni är inte ensamma.

Vi utgår från att varje stat respekterar folkrättens princip om fri sjöfart på internationella vatten och förutsätter att varje stat ger oss fri passage och sjöfartsskydd i de hamnar vi besöker under färden.

Ship to Gaza är en partipolitiskt och religiöst obunden sammanslutning av personer och organisationer och står på en bred politisk bas av fackföreningar, solidaritetsrörelser, kulturföreningar och religiösa samfund.

Kontaktpersoner för Ship to Gaza:
Dror Feiler, Musiker, konstnär, ordförande i Judar för Israelisk Palestinsk Fred (www.jipf.nu), ordförande i European Jews for a Just Peace (www.ejjp.org) dror@comhem.se

Mattias Gardell, professor och författare. mattias.gardell@teol.uu.se

Mariam Sherifay, tidigare riksdagsledamot (s). mariam.sherifay@sundbyberg.se

Läs även andra bloggares åsikter om

3 reaktioner på ”Ship to Gaza

  1. Pingback: Dror Feiler viktig judisk röst mot Israels ockupation « Maria

  2. Mala vida

    Internationel Solidaritet -mänsklighetens enda möjlighet. En dag kommer vi vinna över all orätt, om inte så blir det vår undergång. Big up från huvudsta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s