ockupation är krig

Man talar om att kriget mot Gaza är slut. Så är det ju inte, det vet nog de flesta ändå. Ockupation är också krig – ett lågintensivt krig som pågår dag efter dag efter dag, både i Gaza och på Västbanken.. inte mellan två stridande parter, utan ockupationen är den israeliska arméns krig mot en obeväpnad civilbefolkning.

Och när du lever mitt i den by som invaderas av israeliska armén den dagen, när bulldozers och lyftkranar kommer och river upp byns stolthet sedan generationer, olivträden. När folk skjuts med så kallade gummikulor eller skarp ammunition, då är det intensivt, brutalt och orättvist.

I det här klippet ser vi hur israeliska armén invaderar byn Nillin, de river upp olivträd för att göra plats för muren – och de skjuter mot befolkningen som vecka efter vecka fortsätter sina icke-våldsdemonstrationer mot landstölden och apartheidmuren.

ISM, Hampus om Svenska soldater, Jinge om Abbas, Gaza; Peace and freedom , Esbatis lästips,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 reaktioner på ”ockupation är krig

  1. Pingback: Iniskogen » Blog Archive » Vi köper inte!

  2. Anwar

    Krig är ett starkt ord. Jag skulle snarare kalla detta, experiment. Då krig är två sidor mot varandra. Oftast militära styrkor. Vid detta fall, så är det bara Israel med stridsvagnar, krigsflygplan. Det värsta må vara att de testar nya saker på Gaza. Alltså experimenterar de med riktiga liv. ”big concentration camp”. – Påven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s