styrelsemöte och bazaar för Gaza

I dag har jag varit på styrelsemöte med Palestinagrupperna halva dagen. Eftersom vi inte kan vara i Solidaritetshuset på grund av mögelskadorna, så hade vi hyrt en möteslokal i Södermoskén vid Björns Trädgård. Som alltid var det jättetrevligt att vara där.

mosken
Mobilfoto: Anna Wester

När jag kom upp ur tunnelbanan vid Medborgarplatsen var det första jag såg ett tält med palestinska flaggor. Det var bland annat Islamiska förbundet i Sverige, IFIS och Muslimska Kvinnoföreningen som ordnade bazaar för Gaza, med hembakat, begagnat och nytt. Det var full fart. Bra initiativ, hoppas att det blev mycket pengar till barnen i Gaza!

bazaar
bazar2

Det var ett mycket bra och konstruktivt möte och vi har väldigt mycket på gång, dels alla samarbeten som Stoppa Matchen!, Gaza Solidaritet och flera andra projekt som vi gör tillsammans med andra föreningar, men också en hel del egen verksamhet. Vi har bland annat påbörjat en enkätundersökning som riktar sig till toppkandidaterna till EU-parlamentsvalet som vi hoppas skall vara till hjälp för alla Palestinavänner som tänker rösta. Vi har också en plan för hur vi skall kunna stödja våra lokalgrupper nu när många nya har anslutit sig och vill engagera sig.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s