Palestina Nu på g

I morgon skall Palestina Nu, PGS tidning som jag är redaktör för, gå till tryck. Jag tycker att det blir ett jättebra nummer med starka texter, men tyvärr måste jag sitta halva natten och göra korrändringar och behandla bilder. Det är jättekul, men roligare när man har tid på sig. Jag skall skriva en ledare till Stockholms Fria också, om det israeliska valet. Det är fukt och mögelskadan på jobbet som gjort att jag är sen.. tror jag, eller sitter man alltid natten innan!?

Jag jobbar faktiskt som bäst vid fyra på morgonen, så det blir nog så att jag går och lägger mig om några timmar och går upp med tuppen.. eller vovven snarare, hon blir superglad, favorittiden att ta morgonpromenaden.

Tidningen handlar mycket om Gaza förståss, starka vittnesmål, bland annat ett reportage från Shifasjukhuset. Så handlar det en hel del om den solidaritet med folket i Gaza, som visades över hela världen, med fokus på engagemanget här i Sverige. Det var verkligen fantastiskt. Många fina bilder blir det från demonstrationerna runt om i landet.

Jag har precis lagt in valresultatet från det israeliska valet och en ledarartikel där Per Gahrton kommenterar det. Jag fastnade speciellt för en sak han skriver, ”Bland de trettiotal partier som deltog i det israeliska valet fanns flera som stod för någorlunda rimliga och rättvisa fredslösningar. Men en förkrossande väljarmajoritet valde krigs- och erövringspartier.”

Det är verkligen sorgligt. Och obegripligt. Jo, jag tycker det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s