min amaryllis..

dsc00214
Min vackra amaryllis. Mobilfoto.

Förutom några ljusglimtar har det här året börjat tungt, först Gazakriget som vi ännu inte sett något slut på, gränserna är fortfarande stängda och beskjutningar pågår varje dag.. Ockupationen är ju alltid tung, så om man jobbar heltid på Palestinagrupperna måste man lära sig att leva med det i tankarna hela tiden, och man måste bli bra på att fånga ljuspunkterna i livet. Palestinierna som är tvingade att leva under ockupation är bra på det, och jag har lärt mig mycket av dem. Men under massakern i Gaza har det inte gått..

När arbetet på PGS-kontoret var på väg att återgå till det mer normala tempot, så upptäcktes mögelskador på våningen där vi har kontor i Solhuset. Jag och flera andra har känt av allergiska reaktioner en tid, men vi hoppades att det bara var fuktskador som hade börjat åtgärdas. Men i måndags kom beskedet att vi har svartmögel. Så nu är vi evakuerade från våningen och har flyttat in tillfälligt i ett litet rum på bottenvåningen och vi skall avvakta vidare prover innan vi kan ta med oss alla våra saker..

Men vi har faktiskt inrett vårt nya kontor jättemysigt och vi har fått en ny dator som skall underlätta tidningsmakandet och allergin känns bättre när man håller sig borta från våning tre.. jo, det är ju det att jag är mitt i produktionen av nästa Palestina Nu och ligger efter flera dagar på grund av möglet..

Hemma har jag nu denna vackra amaryllis som blommar för andra gången, jag tycker att den är provokativt vacker 🙂 och gör att jag ler varje gång jag passerar den..

dsc00215

Jag hoppas i alla fall att resten av året blir mindre dramatiskt..

.. eller gärna dramatiskt åt andra hållet,

.. som att ockupationen tar slut och Hammarby tar SM-guld..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s