Djurplågeri

Eftersom jag lever helt utan att använda några produkter från djur, alltså jag varken äter dem eller bär dem på mig, så brukar jag låta bli att se filmer som den om fåglarna som plockas levande för att bli dun (kalla fakta).. Jag klarar det inte, och det var också när jag sett filmer om hur kycklingar behandlas som jag blev vegetarian när jag var 12 och sedan 1997 är jag alltså vegan. Det är ett av de bästa besluten jag någonsin tagit i livet.. lite jobbigt kan det vara i bland, och jag har all respekt för att alla inte orkar eller har råd att vara veganer. Jag skulle ju vilja se ett mer vegovänligt samhälle.

MEN.. jag vill ändå passa på att säga det, efter alla starka reaktioner på reportaget om fåglarna, att det är många djur i våra industrier som lider och far mycket illa. Samtidigt finns det mycket man kan göra för att minska djurs lidande och för att minska klimatförändringarna. Om man nu inte kan eller vill bli vegan, så kan man bli vegetarian, eller åtminstone äta mindre kött.

SÅ jag vill uppmana alla som nu känner sig upprörda över misshandeln av fåglarna, ta reda på hur djuren som blir er mat eller era kläder behandlas.

Om alla bara åt vegetariskt en enda dag i veckan, skulle det göra skillnad.

Men helst… BOJKOTTA KÖTT OCH DJURINDUSTRIN!

5 reaktioner på ”Djurplågeri

 1. Jag tillhör oxo kategorin djurvänner, men jag skulle aldrig kunna avstå animalisk föda. I morgon ska jag göra någon typ av biff, vet ännu inte riktigt vilken sort, till den ska jag göra en ädelostsås, och förutom diverse grönt så blir det hasselbackspotatis. Det blir dock inget grönt som ens kan misstänkas komma från Israel.

  Jag äter inte biff varje dag, men jag kan inte heller tänka mig att avstå.

  För ett antal år sedan köpte jag och mina föräldrar (som då levde) en tjurkalv som vi döpte till Oscar. Den fick växa upp på släktens gård och slaktades sedan och transporterades till Stockholm. Men grejen var att vi hade hälsat på Oscar varje gång vi var i Värmland, och det var inte bara ett par gånger.

  Han blev inte någon favoritföda, det kan jag konstatera. Inte någon i familjen åt med god aptit. Och Oscar hade haft en bra uppväxt.

  Nu utgår jag ifrån att svenska kossor har det hyfsat, även om man oxo vet att så inte alltid är fallet. Men jag har i alla fall inte några större betänkligheter när jag i morgon förmiddag greppar ett par paket med biff. Däremot skulle jag gladeligt byta leverantör om någon av handlarna här hos mig tog bort apartheidstatens produkter ur sortimentet. Då skulle jag direkt bli stamkund där även om det var en dyrare affär.

  Kommer du ens ihåg hur biff smakar?

 2. annawester

  Jo då, jag minns hur biff smakar och eftersom jag gillar att laga mat har jag utmanat och tillagat alla möjliga rätter med sojakött och annat. Det är faktiskt inte biffen i sig, eller korven eller köttfärssåsen som smakar så värst mycket, utan det handlar i stor grad om hur man tillreder den. Och det är en extra utmaning att laga till riktigt goda traditionella kötträtter och bjuda vänner med samma inställning som du på.. de brukar faktiskt bli rätt imponerade.

  Nu skulle jag ju föredra att äta Oscar om jag var tvungen att äta kött, men eftersom jag inte skulle klara det, så låter jag bli.

  Men faktum är att man kan påverka mycket som köttätare genom att kolla vad man köper och äta mindre kött. Satsa på en bra biff istället för tusen halvfabrikat.

  Och hälsans kök går givetvis bort eftersom det görs i Israel, dessutom envisas dem med att ha ägg i allt, så de är inte intresserade av den köpstarka gruppen veganer.

 3. Adler

  Låter som om du är besviken på att inte ha hittat äggfria produkter från Hälsans kök 🙂 det finns dock och när jag kommer på vilka specifika produkter det är ska jag informera dig diskret så du kan köpa det i hemlighet utan att rucka på din image eller stöta dig med Jinge

 4. annawester

  Haha, tack Adler, men nej tack. Jag vet precis vilka av Hälsans Köks produkter som är äggfria – för det fanns en tid när jag inte visste att de var gjorda i Israel.. Men det var längesedan och jag har bojkottat dem länge nu, utan att sakna dem det minsta.

  Däremot är jag grymt besviken på Qourn och andra vegoföretag som alltid måste ha ägg i.

  Jag har bojkottat Israel längre än jag har känt Jinge, så den går inte, och jag är inte så rädd för att stöta mig med Jinge heller för den delen, vi har tagit oss igenom många stormar tidigare.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s