Kränkande påhopp i Expressen

Expressen har återigen publicerat en förvirrad artikel där Palestinavänner hängs ut som antisemiter eller som bidragande till att svenska judar attackeras på olika sätt.

Det är författaren Magnus Sandelin som i en helsida på kulturen i en artikelserie de kallar för Gaza och antisemitismen bland annat skriver att Jinges blogg är en plattform för antisemiter, och han nämner mig, Ali Esbati och Hannah Lövgren som medskyldiga till den ökande antisemitismen, men utan att ge exempel eller egentligen hävda att vi är det själva..

jo, det är luddigt och en väldigt låg debattnivå. Första tanken var att inte svara. Vi vet ju att vi har rätt och att Israels försvarare nu saknar argument och tar till det sista de har.. att smutskasta alla Palestinavänner. Och det räcker ju att läsa våra bloggar för att se att det inte publicerats något antisemitiskt där.

Men när jag såg papperstidningen blev jag så ledsen och arg, så jag bestämde mig för att svara med en kort replik. Hela upplägget är så vidrigt och jag kan inte förstå hur Expressen kan låta publicera en sådan artikel.  Det är en helsida, rubriken är Gengångarna, bilden ser ni nedan (här från nätupplagan). På minnesdagen av förintelsen – så kränkande.

9sandelin

Här är Sandelins artikel
Här är replikerna

Läs också på Jinges blogg

En reaktion på ”Kränkande påhopp i Expressen

  1. Pingback: Antisemitismen som politiskt vapen | Svensson

Kommentarer inaktiverade.