Ny fas..

I går var jag på möte med Gaza Solidaritet i Södermoskén, det samarbete mellan organisationer som inleddes när Israel attackerade Gaza den 27 december. Åtta demonstrationer, kampanj mot Veolia, ljusmanifestation och symbolisk blockad utanför utrikesdepartementet har vi hunnit med under fyra veckor, och vi har alla jobbat under stor stress och i chock över massakern i Gaza. Jag tycker det har varit ett fantastiskt bra samarbete och att det kom 12 000 personer till demonstrationen den 10 januari känns så himla bra..

Gaza Solidaritet kommer inte att fortsätta med lördagsdemonstrationer, men vi kommer att ordna andra aktioner och manifestationer – jag lovar att rapportera och sprida info om vad som händer..

I går under mötet bjöd Islamiska förbundet i Stockholm på mat i restaurangen, vi hade jättetrevligt och det var mycket gott! Jag har lärt känna många nya människor under den här tiden, vilket jag uppskattar mycket.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök på restaurangen vid Moskén, Björns trädgård, Medborgarplatsen.

I kväll skall jag tala på en temakväll om Palestina och Israel som ordnas av Centerns ungdomsförbund.. det blir en debatt mellan mig och någon från Israeliska ambassaden. De har lovat att styra diskussionen så att det blir ett fruktbart samtal.. hoppas det.

3 reaktioner på ”Ny fas..

 1. Hej!

  Har fått följande svar. Om han verkligen menar detta innebär det att vilket företag som helst kan avlönas med våra skattepengar! För mig känns det oetiskt och f..
  ”Tack för ditt brev angående synpunkter på vilket företag som skall få förtroendet att driva Stockholms tunnelbana de kommande åtta åren. Styrelsen kan endast ta hänsyn till de utvärderingskriterier, som beskrivs i anbudsunderlaget. Mot den bakgrunden beslutade styrelsen enhälligt den 20 januari att utse MTR från Hongkong till vinnare.

  Bästa hälsningar,

  Christer G Wennerholm
  Trafiklandstingsråd”

 2. Lycka till i debatten (fast när jag skriver detta är den väl redan över).

  Men, centern anordnar, och du ska debattera med en representant från israeliska ambassaden…
  Ryser av obehag. *

  *Obs! Detta är inte någon anti-semitisk anspelning eller något sådant. Bäst att tillägga för diverse internettroll.

 3. annawester

  Jag tog fel på dag för debatten, det är i morgon. Rätt skönt för jag har haft en dålig dag i dag.. hoppas på en bättre i morgon. Jag vill inte direkt debattera så de har lovat att det skall bli utrymme att prata utan att bli avbruten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s