Jag hoppas att vi blir många i dag..

barnfackla
Foto: Anna Wester

Vaknar av att det droppar mot fönstret, regnblandad snö.. blir nervös eftersom det bara är några timmar kvar till dagens demonstration. Det är den åttonde demonstrationen sedan Israels vidriga angrepp mot den lilla Gazaremsan började den 27 december och då räknar jag inte med vår fina ljusmanifestation och en protest utanför utrikesdepartementet. Jag hoppas att folk kommer i dag, trots vädret (jag hoppas fortfarande att det skall bli lite bättre) och trots att de intensiva bombningarna har stannat för nu.

Vår solidaritet med Gaza är i dag viktigare än någonsin. Människor led i Gaza innan bomberna började falla, och i dag är lidandet än större. Tusentals människor ligger fortfarande skadade på sjukhusen, många av dem barn som kommer att få ett liv i rullstol, om det nu finns rullstolar så det räcker. Och Israel vägrar öppna gränserna, mer än att de får in vad som behövs för att folk skall överleva. De kan inte börjar återuppbyggnadsarbetet på allvar, eftersom betong inte släpps igenom.

Många i Gaza känner sig övergivna och isolerade, bortglömda – det har de gjort i många år. När jag var där första gången, tror det var 2003 var det vad de sa till oss, och samma sak 2005 och 2006.. och för två månader sedan skulle jag varit i Gaza i en vecka, men Israel släppte inte in mig eller någon annan.. det är svårt att beskriva känslan när de hindrade mig och mina vänner från att träffas. Bara en maktdemonstration, det kan inte ha funnits något annat skäl. Eller var det något de inte ville att vi skulle se?

Bilderna från manifestationerna runt om i världen har betytt jättemycket för folk i Gaza, några kunde ta del av dem under pågående offensiv, andra har kunnat se det nu. Inte för att vi förändrade något i realiteten, men för att det ger hopp och kraft att kämpa vidare. Vi visar människorna i Gaza att de inte är ensamma och att vi inte accepterar att makthavarnas flathet.. det är vad folk där sagt till mig när jag beklagat att vi inte kunnat göra något, eller göra mer..

I dag samlas vi på Sergels Torg klockan 14 där bland annat Lars Ohly skall tala och vi kommer att ha med oss Dr Eyad Sarraj via länk från Gaza.

Kom, kom, kom och visa solidaritet med Gaza – och visa våra politiker att vi vill att de skall agera!

Bryt blockaden av Gaza – Israel till Haag – Stöd palestiniernas frihetskamp!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En reaktion på ”Jag hoppas att vi blir många i dag..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s