Manifestation för Israel idag..

Ockupationsförsvararna lyckas alltid förvåna mig, trots att jag varit engagerad i Palestina-Israelkonflikten ganska länge nu. Jag blir ofta förvånad över deras brist på empati och tajming, även om det är logiskt att man är ganska kylig när man oavsett vad Israel gör kan försvara det.. Mitt under pågående massaker i Gaza, kallade Fredrik Malm, Gunnar Hökmark, Fredrik Federley och några andra politiker till en manifestation för Israel i Citykyrkan och samtidigt som palestinier över hela världen uppmärksammade årsdagen av Al Nakba, katastrofen när över 750 000 palestinier fördrevs från sina hem, ordnade bland annat dessa svenska politiker kalas för att hylla staten Israel.

I dag när många fortfarande är i chock över att israeliska militären under tre veckor dödade över 1 300 och skadade cirka 5 000 palestinier, när Israel anklagas för krigsbrott efter att det regnat vit fosfor över tätbefolkade områden i Gaza, när det står klart att Israel i stor omfattning bombat FN-skolor och civila byggnader, ordnar moderata ungdomsförbundet en ljusmanifestation till stöd för Israel. Snacka om dålig tajming!?

Det är också beklagligt att de under rubriken Ljusmanifestation för Israel, samtidigt skriver att de skall protestera mot den ökande antisemitismen i Sverige. De gör inte kampen mot det senare en tjänst, genom att koppla i hop det med vad Israel nu gjort i Gaza. Ja, de skriver också att de skall manifestera för Israels rätt att existera. Som att det vore Israels existens som var hotad?

3 reaktioner på ”Manifestation för Israel idag..

  1. Men det är slugt uträknat, inget tvivel som saken. Protest mot antisemitism syltas omärkligt samman med stöd för Israel och för dess ockupation och dess krig. Man vet inte riktigt var det ena slutar och det andra börjar i ”Ljusmanifestationen”.

    Man går från något rättmätigt och rimligt till något som är grumligt till tusen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s