Bojkotta Israel!

I går när jag handlade på min Vivobutik i Hökarängen, så utspelade sig följande scen. Jag står vid avokadosen och upptäcker att det är den enda grönsaken som inte är ursprungsmärkt.. eftersom det har hänt förut genom åren och jag har varit på fruktkillen så många gånger att han en gång erkände att varorna ruttnade om man skrev ut att de var från Israel, så blev jag sur. En dam tittade på mig och förstod vad jag tänkte: ”de vill inte visa att de kommer från Israel”, sa hon utan att jag sagt något.

Jag kontaktar då en kille i affären och frågar efter frukt- och gröntansvarig, men får veta att han gått för dagen. Jag förklarar: ”avocadona är inte ursprungsmärkta, så jag misstänker att de är från Israel.. jag har pratat med honom förut så han vet. Och nu är det fler än någonsin som vill bojkotta Israel, så risken är att ni hamnar på en fusklista om ni inte skriver ut vad som är israeliskt…” Killen avbröt mig, ”vi har en ny som har hand om frukt och grönt, så jag undrar om du har pratat med honom..”

Jag sa att han i alla fall kunde hälsa honom det här. Efter fem-tio minuter kommer killen jag pratat med ut igen med en kartong avocado – från Chile! ”det var det jag tänkte”, sa han, ”jag tror inte att han köper något alls från Israel nu”. Jag blev jätteglad (men skall kolla upp!) och sa att det gör ju också det extra viktigt att ursprungsmärka, så att sådana som jag inte behöver tjafsa i onödan..

Genom Jinge ser jag att en kille i dag har startat en hemsida där affärer som säljer eller inte säljer produkter från Israel skall presenteras. Läs här: Blodiga butiker.

Blodiga butiker är en nystartad sida och vi alla får hjälpa Rickard, som driver den, att fylla på.

http://blodigabutiker.se/

Bojkotta Israel!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

En reaktion på ”Bojkotta Israel!

  1. Anders Andersen

    Medan västvärlden tävla fördöma Israels attacker mot Gaza som svar på terroristorganisation Hamas massiva raket attack, står israelerna samlet mer än någonsin, även/selv fredsrörelsen som stöder kriget! Omvärlden inte har förstått att det finns ett rättvist krig mot en amoralisk filosofi låter bebrejdelserne från Israel … Hamas har lovat att krossa Israel!!
    Varför bliver der ikke demonstrationer mot Hamas? som inte förväntar sig liv för något som är anledningen till att krig … Hur svårt kan det vara!
    Bojkott terroristorganisation Hamas och alla deras nyttiga idioter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s