Kampen fortsätter.. Israel till Haag!

affischKom igen nu alla, det är extra viktigt att vi går ut och demonstrerar nu. Israel kände av opinionen innan de utlyste sin så kallade vapenvila och vi måste visa att de inte kan komma undan med sina krigsbrott. Människor i Gaza lider fruktansvärt och dödssiffrorna stiger när människor dras fram ur rasmassorna. Tusentals människor ligger på sjukhusen och är svårt skadade, många för hela livet.

På lördag 24/1 klockan 14.00 ordnar nätverket Gaza Solidaritet den åttonde demonstrationen sedan Israel inledde sin massaker mot Gaza den 27 december. Det är samling på Sergels Torg i Stockholm för avgång mot israeliska ambassaden.

Talare under demonstrationen är bland annat vänsterpartiets ledare Lars Ohly, palestiniern Hossam Makboul och Helena Benauoda som är ordförande i Sveriges muslimska råd, samt Dr Eyad Sarraj från Gaza Community Mental Health Programme som är med via länk från Gaza.

Bryt blockaden av Gaza – Israel till Haag – Stöd palestiniernas frihetskamp

Så en annan sak, angående protesterna mot Israel. Dilsa Demirbag-sten skrev häromdagen en ganska förvirrad artikel i Expressen där hon kopplade i hop kritiken mot Israels massaker i Gaza och ökad antisemitism i Sverige. Att det finns folk som missuppfattat saker och ting och riktat sin vrede över Israels beteende mot judar i allmänhet, förekommer garanterat. Men dem hon nämner i artikeln gör det definitivt inte. En av dem hon hoppar på är Jinge som hon säger som ”har givit antisemitismen i Sverige en ny hemvist på nätet”. I dag svarar han, Fulstämpel istället för fakta:

Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 reaktioner på ”Kampen fortsätter.. Israel till Haag!

 1. Pingback: George Bush och krigen : Motbilder

 2. elina

  Tyvärr skiter Israel i att öppna gränserna helt utan de vill kontrollera vad som skall fraktas in. Ingen byggmateriel tilläts. Obama har talat men ingen lyssnar så länge. Och jag undrar om de inte markerat sin ställning gentemot honom?

 3. annawester

  Hej Elina!

  Verkligen intressant att höra Obama kräva att gränserna skall öppnas och hur Israel ignorerar detta totalt..

  Israel är så vana att de kan strunta i allt, till och med USA. Jag minns när Bush gick ut och sa att bosättningarna måste avvecklas och att det inte var så bra att muren byggdes på palestinskt område. Dagarna efter flög Ariel Sharon till USA och tillbringade några dagar på Bush ranch i Texas, sen mötte de pressen med armarna om varandra och Bush förklarade att med tanke på ”facts on the ground”, så blir det svårt att göra något åt bosättningarna och muren..

 4. annawester

  Precis som Obama, har hon mycket tidigt i sin karriär gjort uttalanden om att palestinierna måste få en egen stat.. etc.. men samtidigt har båda av dem förklarat sin lojalitet till staten Israel vid fler tillfällen. Bill Clintons stöd för Israel var ju väldigt starkt, han sade vid ett tillfälle att han själv skulle kunna tänka sig att strida för Israel med vapen i hand..

  men jag vet samtidigt att många palestinier nu hoppas på både Obama och Clinton. Och det måste ju vara svårare att försvara Israel nu i denna stund, när de anklagas för flera krigsbrott och när proportionaliteten i deras anfall är omöjligt att hävda.. men å andra sidan har ju Israel gjort sig skyldig till folkrättsbrott och brott mot de mänskliga rättigheterna under hela sin existens..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s