Så många trauman..

Det är så himla sorgligt att höra alla berättelser från Gaza, så många personliga och kollektiva tragedier, så många liv som slagits i spillror. Vissa berättelser är oerhört tunga, så många barn som har upplevt saker de aldrig skulle ha behövt uppleva, och att detta sker när omvärlden ser på, det är helt ofattbart. Familjer som återvänt till sina hus som de tvingades att lämna när Israel bombade som intensivast, finner ett sönderslaget hem (om huset nu alls står kvar) efter att soldater har haft det som sitt läger, flera fall har visats där soldaterna har klottrat ner väggarna med ironiska och hatiska slagord, skitat ner, slagit sönder saker och gjort hål i väggen för att kunna se ut. Så kränkande.

Vissa historier etsar sig fast extra, som den om Amira, en 15-årig flicka som befann sig i sitt hem med sin pappa och sina syskon när en bomb träffade deras hus. Pappan dog direkt och när ett av syskonen berättade det för henne, smällde en ny bomb och dödadade syskonen. Amira var ensam kvar och blödande tog hon sig ut på gatan, sov två dagar under en bil för att sedan söka skydd i ett tomt hus utan mat, där hon sen hittades av en journalist efter ytterligare en dag..

Och Maan rapporterar att Israel inte har hållit vapenvilan.

Läs även andra bloggares åsikter om

En reaktion på ”Så många trauman..

  1. Pingback: Iniskogen » Blog Archive » Ät, drick och var glad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s