Inget kontrakt till Veolia..

Nu kommer jag med en nyhet som alla redan har uppfattat, men jag måste ju rapportera om den här på bloggen och har inte hunnit tidigare. Det skulle vara som att något saknades annars, om man någon gång senare går in och följer vad som hände just nu.. någon skulle kanske undra hur det gick med vår kampanj Säg nej till Veolia!

Vi fick ju den fantastiska nyheten i går att även SL sa nej till Veolia. De fick alltså inte 35-miljarderskontraktet och jag tycker att vårt budskap, att det inte är okej att vi med våra skattepengar stödjer ett företag som är inblandade i folkrättsbrott, gick fram till politiker och allmänhet. Att vi har påverkat är helt klart, men i vilken utsträckning det bidrog till att Veolia inte fick kontraktet, får vi väl aldrig veta.

Vi fick aldrig träffa Christer Wennerholm och hans pressekreterare, som lovat att ta emot namnlistorna av oss klockan tre i måndags, avbokade mötet med extremt kort varsel. Jag tycker det är mycket märkligt att dessa herrar inte kunde ge oss, som ändå representerar flera tusen medlemmar och medborgare, fem minuter trots att vi verkligen försökte.. Det var många förvirrade och nervösa bortförklaringar. Dåligt!

Bye bye Veolia…

Dn, SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 reaktioner på ”Inget kontrakt till Veolia..

 1. Malin

  Härligt!
  Ni gör ett fantastiskt jobb i Gaza Solidaritet, ni gör skillnad och det är något att vara stolt över!

  kanske dags att vi river den där muren nu 🙂

 2. Snorre

  Eh? Jag har inte hängt med i svängarna om Vaolia och folkrättsbrott, men att ta in MTR som är ett kinesiskt företag gör väl knappast den saken bättre, snarare mycket värre?
  Kina är väl förutom Nordkorea det land som förtrycker sitt egna och andras folk mest i världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s