säg nej till veolia!

Jag skall iväg på detta snart (se pressmeddelandet nedan), jag berättar sen hur det gick.

Pressmeddelande 2009-01-18
Gaza Solidaritet

På tisdag träffas SL:s styrelse för att fatta beslut om driften av Stockholms tunnelbana, ett kontrakt som är värt 35 miljarder kronor. Nätverket Gaza Solidaritet som består av flera organisationer som arbetar för ett slut på Israels ockupation av Palestina, protesterar mot att företaget Veolia som är inblandade i bygget av en spårväg på ockuperad mark, får vara med i upphandlingen.

Företrädare för Gaza Solidaritet har försökt nå SL:s ordförande Christer G Wennerholm för att få överlämna en protestlista med tusentals underskrifter från människor som vill att Veolia utesluts från upphandlingen. Wennerholm har inte gått att nå, trots upprepade försök via e-post och telefon. Hans pressekreterare har dock meddelat att han kan ta emot namnlistorna, men att han inte kommer att ge någon kommentar.

I dag klockan 15.00 överlämnar så en grupp från Gaza Solidaritet namnunderskrifterna.

– Det känns obehagligt att tvingas åka med SL:s tunnelbana om avtalet med Veolia förlängs, eftersom de är inblandade i brott mot folkrätten på ockuperad mark i Östra Jerusalem, säger Anna Padilla från Gaza Solidaritet.

Gaza Solidaritet kommer även att bevaka SL:s styrelsemöte i Landstingshuset på tisdag klockan 9.30, de kommer att dela ut flygblad och försöka övertala politikerna att inte rösta för ett förlängt kontrakt för Veolia.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 reaktioner på ”säg nej till veolia!

  1. Pingback: Så kallade antirasister som bara ser antisemitism « Roya - Intersektionalen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s