Jag har ofta undrat..

Jag har ofta undrat vad som skulle krävas för att Aftonbladet, TV4 och andra mainstreammedia tog initiativ till en insamling för barnen i Gaza, på samma sätt som de gjort i många andra sammanhang. Vid tidigare blodiga attacker mot civilbefolkningen i Gaza har det aldrig skett. Denna, den blodigaste massakern av alla har i alla fall väckt sådan ilska och förtvivlan hos människor, att det nu förekommer flera insamlingar. Och det är bra och viktigt med humanitärt stöd nu, men som alltid är det ett politiskt stöd som är det viktigaste så att det blir ett slut på 60 års lidande. Kanske kan den folkliga opinionen leda till att de israeliska ledarna denna gång kommer att ställas till svars för de brott de begår nu i denna stund. Eller inte.

Jag undrar fortfarande vad som skall krävas för att Sverige och EU skall avbryta samarbetet med Israel, införa sanktioner och stänga de israeliska ambassaderna.. jag har svårt att tänka mig att det kan bli värre än så här.

Sitter nu och ser på bilder där vit fosfor regnar över människor som försöker fly sina hem efter att bomber har fallit där, jag hör vittnesmål av människor som hade sökt skydd i den FN-skola som bombades tidigare i dag, och jag ser barn, barn barn barn, döda barn, skadade barn, skräckslagna barn..

Så hör jag hur nyheten börjar ta form, Israel skall införa en ensidig vapenvila. Okej, vad innebär det? De skall upphöra med bombandet som pågått minst 21 timmar om dygnet i tre veckor, men de skall inte öppna gränserna – det är ju Hamas (och många andras) krav, så det är det ensidiga, de struntar i det – som de gjorde under hela den vapenvila som var innan Israels attacker började den 27 december..

Vapnen skall vila ett tag. För någon vila för Gazaborna kommer det inte bli på mycket länge. Och som det är nu så fortgår attackerna med oförminskad styrka..

Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 reaktioner på ”Jag har ofta undrat..

  1. Malin

    Det är sådan fruktansvärd rasism att inte alla politiker går in med kraftiga åtgärder mot Israel, vad är det man förmedlar till alla palestinska barn runt om i världen? Jo man sätter inget värde på deras liv, man ser på när dom dödas slaktas lemlästas… Det kommer att ta generationer att reparera!
    Detta är massaker, utrotning apartheid och det har hänt förr, har vi inte lärt oss något av historien.

    När när när nu nu nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s