20 jävla dagar..

I går fick jag frågan vart palestinierna flyr nu. Det är ju det vanliga när det blir krig, eller ensidiga anfall, att människor flyr till ett närliggande land.. Och tanken på att människor i Gaza är instängda i helvetet är en av de mest plågsamma. I natt satt jag som vanligt och tittade på Al Jaazera English, ännu en natt med explosioner som aldrig ville ta slut – jo, sa dem, visst har de skruvat upp anfallen sedan i går, och då, natten innan, sa de att det var den värsta dagen någonsin.. Och där sitter människor i mörkret.. instängda i sina hus som Israel hotat att spränga, och lyssnar till ljudet av bomber som faller över deras grannar. Trötta. Människor har ju för fan inte sovit sedan den 27 december. I tjugo jävla dagar har denna blodiga massaker nu pågått och den ena rapporten är jävligare än den andra..

Här är några av det senaste dygnets nyheter från Maan News:
– Israeli snipers opened fire on families running to take shelter in a Red Crescent hospital in the Tel Al-Hawa area of Gaza on Thursday afternoon, witnesses said.

– At least 1,095 Palestinians have been killed in 20 days of the Israeli onslaught in Gaza 5,027 have been injured.

– Israeli ground forces backed by tanks invaded Gaza City from the south on Thursday morning while warplanes bombed the city center, causing thousands to flee their homes.

– UN compound, hospitals, media building attacked

– Israeli jets fired a controversial chemical weapon on a United Nations facility in Gaza City on Thursday, UN officials are now claiming. The building was struck by as many as three shells containing white phosphorus, an incendiary compound banned by the Geneva Convention for use against civilians, according to the UN.

och så vidare, och så vidare, och så vidare..

Läs även andra bloggares åsikter om ,

3 reaktioner på ”20 jävla dagar..

 1. Per N

  Undrar just om du har sovit något den senaste tiden. Engagemang kan vara jobbigt, men jag hoppas på att du får lite ro då och då, det behövs, du är en upplysande kraft här och gör ett jättejobb.

  //Per N, Leksand

 2. annawester

  Tack Per. Jag ser till att sova och vila, även om det blir många timmar vid datorn och tvn på kvällar och nätter.. Det är bara så overkligt att det inte tar slut, dödandet, bombandet, beskjutningen.. Vi är många som kämpar på tillsammans nu, och det känns bra även om man önskar att vi kunde göra mer för människorna i Gaza som lider så fruktansvärt..

 3. Per N

  Duktig du =) Jag antar att du har varit nere där så det blir mer ”verkligt” för dig än för oss som bara kan föreställa oss läget. Men de dagliga mardrömmarna antar jag speglar verkligheten ganska så väl. Fortsätt det goda arbetet, det kommer en dag efter bomber och död också, din roll tror jag är jätteviktig då för att denna situation ska kunna undvika att återupprepas. Utan att vara expert på området så känns det som om den svenska opinionen i alla fall har vänt och att medvetenheten har ökat, detta kanske på sikt kan leda till en nytt tankemönster och eventuellt också en ny och bättre mellanöstern politik även om Jan Björklund och CO inte gav något större hopp om det i går i partiledardebatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s