Sveriges militära samarbete med Israel

volvo31jan06_l

Jag har fått lite frågor om Sveriges vapensamarbete med Israel, varför jag vill tipsa om den rapport som vi (Palestinagrupperna i Sverige alltså) har gjort, Det okända vapenbrödraskapet. Den engelska versionen är även något uppdaterad.

När vi började gräva i det här och bland annat upptäckte att Israeliska flygplan hade provflugit i Kiruna samtidigt som Israel bedrev en brutal offensiv mot alla städer på Västbanken, blev många i dåvarande (s)-regeringen upprörda, för de hade ingen aning om det. Ett antal socialdemokrater framförallt från Broderskap har sedan drivit att Sveriges hjärtliga militära samarbete med Israel skall avbrytas och på senaste socialdemokratiska kongressen togs ett beslut att man skall driva att samma regler skall gälla för import som för export, alltså hårdare regler. Men medan de satt i regeringsställning pågick alltså samarbetet. Från den borgerliga regeringen har jag inte sett några tecken på att samarbetet skall avbrytas.

Mycket glädjande att många nu driver den här frågan, bra att miljöpartiet har tagit tag i det också. Det borde vara något som många organisationer kan ställa sig bakom.

Rapporten finns på PGS hemsida här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 reaktioner på ”Sveriges militära samarbete med Israel

  1. Pingback: Iniskogen » Blog Archive » Militärt samarbete med Israel?

  2. Hej hej!
    Jag tänkte mest kolla om det är okej att jag länkar din sida från min blogg?
    Tänkte att folk måste få veta vad som händer på västbanken.. men jag är själv inte insatt och kan inte skriva så bra om det hela som jag skulle vilja. Men jag tycker du skriver bra!! Så därför länkar jag dig i ett av mina inlägg, men om det inte är okej så är det bara att säga till så tar jag bort länken.
    //Krypto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s