Iskalla kommentarer..

Jag har aldrig fått så mycket hemska kommentarer på bloggen som nu.. så jag vill bara säga att jag är väldigt restriktiv vad gäller det som läggs ut. Så ni som försvarar Israels massaker i Gaza, uttrycker rasistiska åsikter eller bara är allmänt hotfulla och djävliga behöver inte göra er besvär, jag varken läser det ni skriver särskilt noga eller publicerar det. Ser jag att det är ett reellt hot läser jag det givetvis och gör en polisanmälan.

Även om jag förstår att man måste vara i ganska dålig kontakt med sina känslor för att försvara mord på hundratals barn och civila, så är jag ändå förvånad över så många iskalla kommentarer..

23 reaktioner på ”Iskalla kommentarer..

 1. Kalle

  Hej Anna, var inte förvånad. Du har isrealmobben efter dig. Samma hat som formuleras i kommentarerna rättfärdigar massmord på småbarn. Tyvärr är det sjuka männiksor som ser på alla andra som djur som de kan slakta och behandla som de vill. Logen är att eftersom vi är Israel så kan vi göra vad vi vill. Om någon skulle ha fräckheten att kritisera är de omedelbart antisemiter och nazister. Tyvärr är det ingen som gör något eftersom USA’s och FN’s politik helt styrs av isrealintressen.

 2. Du ska veta att vi är tusentals som stödjer dig och ditt arbete för palestiniernas rättigheter. Vi är alla emot detta fåtal fega rasistiska kräk som hotar folk.

 3. Det är helt rätt – och viktigt – att stänga ned för den typen av kommentarer. Det är en del av deras krigföring och om man låter dem sprida lögnerna på ytterligare en arena så har de inhöstat en seger – alldeles oavsett om någon orkar tillbakavisa dem eller inte.

  Men ja, det är skrämmande att se ned i djupet av rasism.

 4. Nadia

  Hejsan Anna! Vi är verkligen många fler som stödjer dig i ditt arbete för Palestiniernas Rättigheter!

  De som stödjer Israels agerande i dag är ett gäng mycket desperata grupper. De underliga i allt är att de verkar inte förstå att de i själva verket skadar Israel mer än någon annan.

 5. Pingback: Rasistiskt möte för israel i Citykyrkan idag « Roya - Intersektionalen

 6. Det är rätt Anna. Peta in deras IP-nummer i spamfiltret så slipper du se skiten framöver. Det är som att lyfta på en sten i skogen, allehanda äckliga kryp dyker upp.

  Det är sorgligt att det finns människor med så taskigt intellekt, men vi får trösta oss med att de allra flesta är kloka och sansade och långtifrån rasister.

  De erfarenheter du nu fått är hur diverse il-liberaler och andra främlingsfientliga tänker och reagerar. Och i spamfiltret kan de gott på bo…

 7. annawester

  Visst, vi är många fler,, absolut! Och jag är verkligen inte värst utsatt när det gäller hot.. och oftast brukar jag inte prata eller skriva så mycket om det.

  Men samtidigt kände jag nu att det är helt sjukt att man under denna svåra tid, tvingas börja arbetsdagen med att lyssna till ett antal rasistiska inlägg på telefonsvararen på jobbet, och sen öppna mailen för att läsa hatiska kommentarer, och sen massa otrevliga inlägg på min privata blogg..

  Men i jämförelse med det stöd och den solidaritet som människor visat nu och som vi har kunnat förmedla till människor i Palestina är tusenmiljoner gånger större, och det är också det som gör att vi inte lägger så stor vikt vid alla galna meddelanden..

 8. Har också fått kommentarer på min blogg vilka saknade all sans. Den som har en blogg bestämmer över kommentarerna. Fortsätt Anna! Det info man får här är ovärderlig. Oavsett på vilken sida man står!

 9. helene

  Anna! Tack för din superba blogg och allt arbete du lägger ner. Och låt dig inte skrämmas av ”massmordförsvarare”. Jag har sett ett mönster på andra forum där en liten klick människor skriver dumheter under en rad olika användarnamn. Det är exakt samma stil på inläggen och de tycker precis likadant! Men även om de egentligen är få, så är det en skam att någon överhuvudtaget kan försvara det som pågår.

 10. Nu känner jag dålig samvete…
  Jag har länkat dig Anna under flera artiklar, rekommenderat dina foto och hänvisade folk till din blogg när det gäller Palestina-frågan, samtidigt som jag spolade bort 99% av sionister. Jag bojkottade de totalt, med noll tolerans.

  Deras frustration har troligen vuxit upp, för att jag vägrade att släppa deras försvar av genocid i Gaza – så fick de svänga hos dig istället!

  Eller..? (kanske).
  De har varit vansinniga överallt. De skulle hitta dig även om du gömmer dig i ett hål!
  De har blivit helt desperata. starkas människor… ingen vill köpa deras lögner längre!

  🙂

  kram på dig

 11. M K

  Hello! Jag är också rätt förvånad över att så många uttrycker sitt stöd för Israel, både i kommentarer och bloggar. Och när man tror på dialog är det svårt att veta var man ska dra balansgången, men jag stoppar också allt fler i spam-filter alt redigerar deras kommentarer. Det känns lite trist men samtidigt vill jag inte att bloggen ska bli allt för mycket megafon av deras vidriga åsikter. Aja. Hoppas du får en bra måndag iaf! Allt gott!

 12. Pingback: Fanatisk rasism i Israels kölvatten | Jinges web och fotoblogg

 13. Margot Schnyder

  Hoppas du sparar alla kommentarer som inte kommer med i ett ”giftskåp”, du kan ju publicera dem i en bok eller något och hänga ut dem som har skrivit kommentarerna med namn (i de fall de har uppgett det) och IP-adress.

  Rasister skall inte få förbli anonyma.

 14. Om du kollar pa ip-numren sa kan du se att det ibland ar samma dator som skickar ivag flera kommentarer med liknande hatisk text.
  Jag har fatt kommentarer fran nastan hela Barnen i Bullerbyn, for de heter ju Olle och Bosse och Lasse de dar med ip nummer i USA, Israel och Australien som skickar kommentarer…..

 15. Jan

  Jag stödjer ditt ställningstagande till 100 procent när det gäller Israels attacker. Men jag förstår inte hur du, och andra bloggare, kan undgå att rikta upprepad och allvarlig kritik även mot Hamas. Hamas-sympatisörer har ju med märklig stolthet själva lagt ut youtube-videos som dokumenterar hur man samlar ihop civila, däribland många barn, och befaller dem att stå som ”mänskliga sköldar” i och vid hus som är Hamas-fästen och israeliska bombmål. Dock inte mänskliga sköldar i avskräckningssyfte utan i propagandasyfte, efter att bomberna fallit… Det är så outtryckligt sorgligt, alltihop, från Israels vanvettiga attacker till Hamas cyniska utnyttjande av palestinska barn.

 16. Hej! Ingen har rätt att kränka dig eller smutskasta dig, men visst har man rätt att säga sin åsikt?
  Härligt att kunna lägga upp 16 positiva kommentarer va?
  Man behöver väl inte ta illa upp eller bli rädd när folk tycker annorlunda. Om du nu vet och påstår dig kunna så mycket så tåls väl din ”fakta” att prövas?
  varför kan du inte ha en öppen diskussion?

  Att inte läsa kommentarerna låter ju väldigt märkligt, saker måste ses från flera sidor och från olika perspektiv. Sanning tål att prövas.

 17. hampuz

  Det finns ingen självklar ”rätt” att säga sin åsikt på en privat blogg, särskilt om kommentaren ljuger, stödjer apartheid, är oförskämd eller rasistisk. Sådana kommentar är kan visas upp som exempel eller raderas beroende på bloggägarens egna åsikter.

  Det låter så fint med att pröva fakta, men fakta prövas inte mot proisraeliska lögner. Sådana ”diskussioner” kan Hasbara-brigaden ha på egna bloggar.

 18. maukonen

  Jag känner igen mig i det du skriver om iskalla kommentarer och rasistiska påhopp.

  Det verkar vara väldigt känsligt att vara emot denna massaker som Israel kallar Självförsvar.

  Man HUR kan man godta en massaker av civila, barn, kvinnor män ???

  Det går bara inte att var tyst.

  Man får gärna vara iskall och rasistisk mot mig, jag har i alla fall stått upp rakryggad och sagt ifrån när detta Självförsvar blev en blodig massaker av civila.
  Jag kan se skillnaden på rätt och fel och har fullkomlig kontroll på mina känslor. Även om mina känslor är i uppror för de som sker i MÖ just nu.

  Stå på dig Anna!!!
  Vi är många som tycker som du och vi måste föra talan för dem i Palestina som ej kan föra sin talan.

 19. Anette

  Tack Anna! För denna fina bloggsida. Känner sådan sorg i hjärtat för det palestinska folket i Gaza och en sådan otrolig ilska och hat mot Israel. Skönt att dela denna känsla med någon.
  Kan också bli förvånad över att Israel har stöd från en del av det svenska folket. För mig är det obegripligt. All min förståelse för Israelerna har tagit slut. Den slakt som deras förfäder blev utsatta för under andra världskriget upprepar sig i Gaza. Israels slakt på Palestinier är helt oacceptabel.

 20. Jag vet att detta är två år sedan, men bry dig inte om sådana kommentarer. När jag var 15 år skrev en person till mig att jag borde bli medlem i Hamas, för att han missförstod en sak jag skrev eller jag skrev en sak jag inte menade. Det var det värsta någon har skrivit till mig, men jag bryr mig inte om sådant längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s