Mardrömmen i Gaza fortsätter och fortsätter och fortsätter..

Mardrömmen i Gaza fortsätter. Jag tycker att svensk media har vaknat, det tog åtta dagar, men nu känns det som att rapporter om den fruktansvärda situationen har nått människor. Bilden av två jämbördiga parter som krigar mot varandra tror jag inte att någon tror på längre, även om vissa journalister och ledarskribenter gör sitt bästa för att skylla detta krig på Hamas. Vittnesmål från Röda Korset som inte blir insläppta och Rädda Barnen som berättar om alla döda, skadade och traumatiserade barn har hjälpt till att förmedla vad som verkligen sker. Ett mycket starkt sms från läkaren Matds Gildbert har cirkulerat och fått många att vakna och reagera. Ett fruktansvärt nödrop..

Men ändå önskar jag att alla hade tillgång till Al Jaazera English, för allt förmedlas fortfarande inte i mainstreammedia och många analyser är fortfarande väldigt konstiga och bristfälliga.

Det är svårt att ringa och maila folk inne i Gaza nu, deras datorer laddar ur i brist på el och telefonnätet fungerar mycket dåligt. Israel har sett till att väldigt lite information kommer ut, en av få som bloggar och lämnar rapporter är Sameh Habeeb, dessa har jag delgett här på bloggen tidigare och jag skall lägga upp hans senaste rapporter idag.

Människorna i Gaza sover inte, och jag tänker på hur matt jag själv är efter dessa dygn med mycket jobb, oro och sorg och tanken på hur de känner i Gaza är outhärdlig. Och känslan som många har beskrivit, att inte kunna skydda barnen – att veta att de kan dödas vilken sekund som helst. Hela familjer har raderats ut. Som en liten flicka på nio månader som kom in till sjukhuset, elva av hennes familjemedlemmar hade dödats. Och det är bara ett exempel..

Det har länge pågått undersökningar om Israels användning av förbjudna vapen, läkare har vid tidigare tillfällen rapporterat om skador som de inte känner igen, men det har funnits väldigt få möjligheter att gå till botten med dessa misstankar.. Nu kommer rapporter om att Israel använder fosforbomber.

Utan att vara någon expert på vapen har man kunnat misstänka det genom tv-bilderna. Jinge skriver om det här, Ali Esbati här. Fosforbomber är förbjudet enligt internationella konventioner, eftersom fosforn inte går att släcka – den fortsätter att brinna när den träffar någon.

I går skickade PGS tillsammans med Jipf, judar för israelisk palestinsk fred ut ett upprop till alla riksdagsledamöter där vi uppmanar dem att skriva under för ett slut på massakern i Gaza. Vi fick många snabba svar från vissa partier, men får fortsätta några dagar till eftersom många varit lediga. ALLA borde skriva under, annars måste de förklara varför..

Vi hade också planeringsmöte för demonstrationen den 10 januari, vi hoppas på 10 000 personer – så hjälp till att sprid – klockan 13.00 på Sergels Torg, vi satsar på bred uppslutning, att även de som kanske inte brukar gå ut och demonstrera ändå gör det. Det är vad vi kan göra, visa politiker och matkhavare att vi är många som inte accepterar det, som vill se ett omedelbart slut på massakern i Gaza..

.. för även om bombandet och dödandet tar slut i morgon (vilket det inte gör) så kommer mardrömmen för barnen och deras föräldrar i Gaza fortsätta för lång tid framöver.

Stoppa massakern – bryt blockaden – demonstrera och visa ditt stöd för palestiniernas frihetskamp!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

9 reaktioner på ”Mardrömmen i Gaza fortsätter och fortsätter och fortsätter..

 1. Det här ska spridas!

  Men 10 000? Tyvärr…
  1000 kanske.

  Just nu spricker jag av ilska. Dels genom israels massmord men också alla dessa idioter på nätet som försvarar israel somsprider lögner och försöker misskreditera vittnen.

 2. Tears for all killed ones

  Krig?
  Man kan inte säga att detta är ett krig när det skjuts och bombarderas endast/mest från Isreals sida. Detta är inte ett krig, detta är folkmord på alla palestinier.

  Fosforbomber är förbjudna att användas mot civila enligt konventionen om konventionella vapen från 1980 och kan tolkas som ett kemiskt vapen om det används avsiktligt för att skada människor.

  Just det kemiskt vapen som USA använde för att befria Irak från Saddam Hussein som man trodde hade kemist vapen.

  VÄRLDEN MÅSTE REAGERA!

 3. annawester

  Om man skall tala om krig, så är det Israels krig MOT befolkningen i Gaza.. inte ett krig mellan Israel och Hamas. Men jag håller med, det är viktigt att inte kalla det ett krig.

  Uffe, fler än tusen skall vi vara, annars blir jag grymt besviken och vet inte vad jag tar mig till, vi var runt tusen på senaste demonstrationen och då mobiliserade vi på 24 timmar. Men vi borde förståss vara 50 eller 75 000.. 5 000 är okej.

 4. Anna Padilla

  Hej Anna! Tack för dina inlägg, jag följer din blogg och är så tacksam för att den finns så jag och alla andra får ta del av all viktig information du sprider. Du gör ett jättebra jobb Anna!! Det gör ont i hela kroppen av oro och förtvivlan att läsa om allt som händer, det är så fruktansvärt.

  Rättviseakademin vill självklart delta på demonstrationen på lördag, jag har lagt upp info på vår hemsida. Hoppas att många kommer!!!
  Vad bra att PGS och Jipf skickade ett upprop till alla riksdagsledamöter! Hoppas verkligen att alla skriver under!

  Carla är i Indien så hon kan inte komma på lördag, men jag vet att hon hälsar massor till dig och följer allt därifrån.
  Kramar från Anna på Rättviseakademin

 5. Pingback: Fredrick Federley, Fredrik Malm, Carl Svanberg – vita fascistiska spöken på Newsmill « Roya - Intersektionalen

 6. Nej. Jag tror väl att det blir fler. Jag försöker få med mig folk som bara gått i ett enda demonstrationståg i hela sitt liv. Det som var i mars 2003 mot USA:s krig mot Irak.

  Jag ska imorgon se om socialarbetare har samvete nog att demonstrera (jag undrar om jag vågar skicka ut ett massmail till hela arbetsplatsen, eller om jag bara ska skicka ut till olika delar av arbetsplatsen – till de olika teamen)

  Sen är frågan: Ska ni köra någon flygbladsutdelning innan? Är villig att ställa upp!

 7. Pingback: Mads Gilbert - en norsk hjälte | Svensson

 8. Måni

  Vi känner i hbg att vi har inte fått stöd av svenskarna för att varje gång vi demonstrerar så är det bara araber eller palestinier som gör och det känns väldigt sorgligt .Palestiner är människor som har lidit i 60 år.Vi måste visa omvärdlen att männskligheten lever och att vi kommer att föra det vidrae till våra barn…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s