Helvetet på jorden

Israels armé påbörjade alltså sin invasion av Gaza vid tiotiden i går, de hade då redan varit inne ett antal gånger och när de började skjuta med artilleri förstod man att en markoffensiv snart var ett faktum. Tusentals israeliska soldater intog Gaza, uppbackade av apachehelikoptrar och F16 plan och artilleribeskjutning från havet. Det kom omedelbart rapporter om nya dödsoffer och skadade, nu kommer det bli svårare att få korrekt information, men Al Jaazera har fortfarande reportrar inne i Gaza.

Mina vänner och kontakter på plats har sedan i går svårt att meddela sig på grund av bristen på el och tydligen är telesystemet ur funktion. Men ett som är säkert är att vi nu får se ännu mer blod, förtvivlan och skräck. Döda människor ligger på gatorna utan att ambulanserna kan komma fram. Timmarna innan invasionen bombades flera civila byggnader och sjukhusen är förstörda och överfyllda. (Rawia: Sjukhus brinner i Gaza)

Omänskligt, omoraliskt, barbariskt, jävulskt.. svårt att hitta ord för att beskriva Israels massaker som nu tar ett steg mot att bli ännu jävligare.. Många beskrev Gaza som helvetet på jorden innan denna offensiv, efter två års blockad.. men det finns nyanser i helvetet, så det skulle behövas nya ord för att beskriva situationen i dag.

FNs säkerhetsråd samlades i går, men som så många gånger förr kunde de inte enas om någon resolution. Det är SKANDAL. Skandal att omvärlden låter detta ske, en skandal att internationella samfundet inte kan enas för att stoppa det pågående blodbadet och sätta press på Israel.

På gatorna världen över fortsätter protesterna.. jag skall demonstrera på Sergels Torg i dag klockan två, det är ISM och Islamiska föreningen i Sverige som ordnar. KOM KOM KOM!

Esbati
Jinge
Motbilder
Rawia Morra

AB, SvD, DN

Läs även andra bloggares åsikter om

7 reaktioner på ”Helvetet på jorden

  1. Pingback: Jag blir gråtfärdig | Jinges web och fotoblogg

  2. Pingback: Claeskrantz.se » Blog Archive » Målet är att krossa Hamas i Gaza

  3. greta

    hade ingen koll det var demo idag! kommer dock på lördag- alla gånger. det som händer är förfärligt o jag känner att jag vill göra något- inte bara sitta o se på teve o läsa dn (denna förljugna ”liberala” blaska). g

  4. Pingback: Iniskogen » Blog Archive » Barn som offer och fiende

  5. Pingback: Claeskrantz.se » Blog Archive » Israels gaza invasion försök att etablera faktum på marken

  6. Pingback: Trottens Betraktelser » Stoppa barbariet i Gaza

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s