solidaritet, bilder från senaste demon i stockholm och kommande planer..

2janbojkottblogg
Foto: Anna Wester

I går hölls den fjärde demonstrationen för Gaza i Stockholm sedan Israels attacker började förra lördagen. Det var Sveriges Unga Muslimer och Islamiska förbundet i Sverige som var arrangörer. Bortsett från att information om tid och plats inte nått alla som hade önskat delta och att tiden ändrades i sista sekunden, var det en mycket bra demonstration.

På Sergels Torg talade Mattias Gardell, Dror Feiler, Lama Abu Iseifan och Omar Mustafa, de höll alla mycket starka och bra tal – de sa det man önskar att man fick höra på nyheterna! Demonstrationståget gick sedan hamngatan, stureplan och avslutades med tal av Mehmet Kaplan i Humlegården.

Efter demonstrationen deltog jag i ett möte tillsammans med aktivister från flera olika föreningar och partier, vi planerar en gemensam demonstration för Gaza och bestämde datum till lördagen den 10 januari klockan 13.00 på Sergels Torg. Det kommer också att ordnas en hel del andra aktiviteter i Stockholm under den närmaste tiden.

I helgen demonstreras det på en hel del hål  i Sverige, men inte i Stockholm vad jag vet. Se PGS hemsida, jag försöker lägga upp alla demonstrationer jag får tips om. http://www.palestinagrupperna.se

Ja och i Gaza fortsätter mardrömmen. Jag tycker fortfarande att den svenska medierapporteringen är bristfällig och ibland rent katastrofal, men nu tror jag inte det har undgått någon att förstå vad som händer. Jag är mycket glad över att den norska läkaren Mads Gildbert är på plats och kan berätta vad han ser, han har varit i Gaza många gånger, i bland som enda utlänning. I går berättade han om sina första intryck i Aftonbladet: Det här är det värsta jag har sett.

Här är några fler bilder som jag tog vid gårdagens demonstration:

2jansergelblogg

2jangardellblogg

2janbarnblogg

2jandror

2janlamablogg

2janfotoblogg

2janblogg1

2janstatyn

Läs även andra bloggares åsikter om

3 reaktioner på ”solidaritet, bilder från senaste demon i stockholm och kommande planer..

  1. Pingback: Statsterrorism | Jinges web och fotoblogg

  2. Pingback: Annie Lennox: Stop Gaza Slaughter | Kulturbloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s