Solidaritet med befolkningen i Gaza, manifestation i Stockholm mot Israels massaker

demoblogg
Manifestation på Sergels Torg i dag Foto: Anna Wester

I går chattade jag med en kille jag känner i Gaza, det var efter de första 30 israeliska flygattackerna. Han berättade då att Israeliska armén ringde runt till civila palestinier och sade att de skulle lämna sina hus eftersom de skulle bomba i deras kvarter.. Det är svårt att föreställa sig hur man agerar efter ett sådant samtal när man befinner sig i sitt hem tillsammans med sina barn.. lämna huset? vart? Till grannen som fått ett likadant samtal? Ut på gatan där det råder kaos och förtvivlan?

Så de hade bara att vänta på att fler bomber skulle komma.. och viss kom dem. Hundratals stridsflyg har cirkulerat över den lilla Gazaremsan det senaste dygnet. Dödssiffrorna efter bombanfallen stiger, liksom statistisken över antal skadade. 270 döda och 800 skadade, det är siffror som är svåra att ta till sig. Och förtvivlan, skräcken, rädslan och sorgen går inte att mäta i siffror.

Bilderna från Al Jazeera och nödropen från vänner i Gaza har tagit ett grepp om mig och ibland får jag svårt att andas. Det kändes bra att åka in till Sergels Torg i dag och manifestera mot Israels massaker, att träffa vänner, få kramas och gråta tillsammans. Det var en snabbt påkommen manifestation, ändå var det många som kom dit. I morgon klockan 13.00 träffas vi igen för att gå till israels ambassad.

I dag känner man sig liten och maktlös. Men vi får kämpa på, visa vår solidaritet och försöka få våra politiker att agera och inte bara leverera meningslösa uttalanden..

Lite fler bilder som jag tog vid dagens manifestation:

demoblogg3

litenpojkeblogg

demoblogg2

demosergelblogg

nalleblogg

Rawia Morra
Ali Esbati
Jinge
Forum För Frihet
Motbilder

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

En reaktion på ”Solidaritet med befolkningen i Gaza, manifestation i Stockholm mot Israels massaker

  1. Pingback: Målet är tanken på en palestinsk stat | Jinges web och fotoblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s