Bloggande, föredrag och sanktioner..

avocado5
Jag tycker man skall påpeka när de fifflar med ursprungsmärkningen. På mitt Vivo till exempel står det ursprungsland för alla frukter utom de Israeliska.. Foto: Anna Wester

Har haft en liten bloggsvacka.. som alla säkert förstår så finns det inte något samband mellan några dagars tystnad eller lågintensivt bloggande och vad som finns att berätta.. ibland är det ju till och med tvärtom, att det händer så mycket kring Palestina så att jag inte hinner skriva på min egen blogg för att jag jobbar så mycket, eller ibland att jag blir helt matt och inte får ur mig något smart. Men jag brukar ju ta igen genom att chockblogga lite.. (schysst formulering va?, ”chockblogga lite”.. det betyder alltså att blogga väldigt mycket under en kortare period, jag läste uttrycket någonstans men jag minns inte var).

I går gjorde jag det som är bland det roligaste med mitt jobb, jag var ute i en skola och pratade. Jag höll två föredrag i Bromma gymnasium och det var mycket givande. Studenterna var intresserade och pålästa och de ställde många kloka frågor. Den mest återkommande frågan av gymnasiestudenter generellt tror jag är hur det kan komma sig att Israel kan bryta mot internationell rätt och så många FN-resolutioner utan att något händer.. Jag kan ju inte svara på det, utan bara säga vad jag tror måste till för att Israel skall känna omvärldens press, att det inte räcker med ord och uppmaningar, utan att det måste till någon form av sanktioner. Det har redan dröjt alldeles för länge, få länder får så många chanser.

Tyvärr pekar ingenting mot att EU eller FN är på väg att införa några sanktioner mot Israel, utan som det ser ut nu så väljer EU att uppgradera det redan förmånliga handelsavtalet och utöka samarbetet mellan unionen och Israel.

På tal om sanktioner så fick jag i går för 100:e gången påpeka för grönsaksavdelningen på mitt Vivo i Hökarängen att ursprungsmärkning även gäller varor från Israel – alla andra varor hade ursprungsland på skyltarna. När jag förklarade varför det är så viktigt och att jag inte vill vara besvärlig, så sa tjejen jag pratade med att det är många som kommer och säger att de inte vill stödja Israel.. men hon sa att det ”bara är kvinnor som säger till”. Härligt att höra, men skärpning killar 🙂

5 reaktioner på ”Bloggande, föredrag och sanktioner..

  1. sara w

    såg att på sthlmsfria har ni reklam om någon ekolåda dock inte ”ekolådan ! tror jag utan ett annat märke…de har frukt/grönsaker från israel…

  2. annawester

    Jag skall se om jag utifrån PGS listor kan göra en uppdaterad lista på de vanligaste varorna att kolla efter. Vi har också färdiga mallar på brev man kan skicka, de behöver uppdateras bara.

    Det har jag inte sett, är det alltså den lådan som SFT gör reklam för som har frukt och grönt från Israel? I sådana fall skall jag klaga och får väl hota med en ledarskribent strejk om de inte lyssnar.. men det gör de nog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s