bosättare på ABF

Det är så hemskt med bosättarnas senaste våldsattacker mot civila palestinier på Västbanken. De har skjutit mot folk, misshandlat, satt eld på hus och dödat boskap. Till och med israels premiärminister Olmert har uttalat sig om bosättarna, han sa bland annat: ”åsynen av judar som står med gevär och skjuter mot oskyldiga civila kan bara kallas pogrom”.

Mot bakgrund av det som nu händer så blev jag minst sagt chockad när jag såg denna annons:

Bosättarna på västbanken och dess betydelse för fredsprocessen

Arieh (Lasse) Fyrth, född i Stockholm, jurist , har arbetat på Utbildningsdepartementet i Stockholm och finansdepartementet i Jerusalem. Bor sedan flera år i den största israeliska bosättningen på Västbanken -Maale Adumim
.
Tisdag 9 december kl 18.00.
ABF-huset, Sveavägen 41.

Det är ett samarrangemang mellan ABF och Svensk Israelinformation. Jag förstår inte hur ABF tänker. Att en bosättare skall komma och tala oemotsagd om ”bosättarnas betydelse i fredsprocessen”.

Jag tvivlar på att han planerar säga att de är ett av de största hoten mot en fredsprocess, att det alltid varit så. Och jag undrar om han tänker förklara att bosättningarna är olagliga enligt internationell rätt.. och att Israel aldrig följt någon överenskommelse när det gäller bosättningarna, inte Oslofördraget, inte vägkartan för fred etc. etc.. !? Förhoppningsvis kommer väl folk i publiken att få möjlighet att upplysa om en del relevant fakta i ämnet. Men det kan väl inte ABF ha räknat med?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

15 reaktioner på ”bosättare på ABF

 1. Du är ”chockad” över att ABF låter en bosättare komma och ”tala oemotsagd”.

  Men du var tyst när ABF bjöd in antisemiten Gilad Atzmon och Hamasanhängaren Azzam Tamimi.

  Du var tyst när ABF i samarbete med Svensk-koreanska föreningen bjöd in personal från Nordkoreas ambassad för att ”tala oemotsagd”.

  Du har aldrig protesterat mot att ABF arrangerat möten i samarbete med Castroregimens svenska fanklubb Svensk-kubanska föreningen.

  Skulle du ha något emot att representanter för Hamas och Hizbollah fick komma till ABF och ”tala oemotsagd”?

  Ser du verkligen inte vilka otroliga dubbla standarder du tillämpar här??

 2. annawester

  Efter att ha varit på mötet är jag än mer chockad. Helt otroligt att ABF ger honom denna arena att sitta och framlägga lögner som fakta.. Än mer chockad var jag av delar av publiken som kom fram efteråt och pekade på dem som hade palestinasjalar och kallade dem mördare..

 3. Tja, man ska väl knappast vara förvånad när det gäller Sv-Info. 😦
  Propagandans väsen är lögnen.

  Sedan är det bara tragiskt att se hur svårt ”israelvänner” har att ta avstånd ifrån saker – samtidigt som man ständigt kräver det av andra, när det gäller palestinierna!
  På tal om dubbelmoral…

 4. Jag har inget emot Arieh Furth som person och jag tycker att han är minst lika legitim som Gilad Atzmon. Inom ramen för en politisk diskussion måste man väl kunna tåla att folk har olika åsikter och även lyssna på en bosättare. Synd bara att ABF inte bjöd in mig…

 5. Vid närmare eftertanke skulle jag också kunna ta med mig några likasinnade bekanta. Nästa gång: varna mig i tid och fixa några flygbiljetter.

  Den här typen av evenemang där bara en åsikt kommer till tals är f ö inte bara något Svensk Israelinfo sysslar med, precis som Isak skriver. Men korkat är det likaväl, och hur intressant diskussion blir det när alla tycker likadant?

 6. sara w

  p.s vart är de gamla tanterna som räckte ut tungan åt oss i går när vi är i Salem, anti-30 november demos osv?

  jag vill inte bli en sådan kärring!

 7. Anna W,

  du skriver att han framlade ”lögner som fakta”.

  Du är klar över att många skulle säga det samma om det du och PGS sysslar med? ”The truth is in the eye of the beholder”.

  Det är intressant hur ett pro-palestinskt ställningstagande i Sverige betraktas som en nykter och objektiv betraktelse av läget, som opolitisk ”sanning”.

  Du svarade förresten inte på min fråga om du skulle ha något emot att representanter för Hamas och Hizbollah fick komma till ABF och “tala oemotsagd”?

 8. Otroligt barnslig kommentar Isak!

  Jag tror säkert att Anna, som i motsats till dig faktiskt var på plats – faktiskt kan redogöra för vad som sas – och därmed vad som är lögn eller inte.
  Vad du anser om PSG har inte ett dugg med saken att göra

  Sådant här onyanserat trams kan du bespara oss ifrån!
  Skärpning!

 9. Varför skulle inte Hamas och Hizbollah få komma till ABF-huset?

  Hizbollah startade som motståndsrörelse mot ockupation och Hamas är motståndsrörelse mot ockupation. (Vill dock poängtera att jag inte stöder de politiskt, men de är legitima motståndsrörelser. Vill även påpeka att jag är emot terrorism och självmordsbombare.)

  Hamas och Hizbollah har mer rätt än vad ockupanterna har. Israel har inte i Libanon eller på dee ockuperade områdena att göra. Bosättaren/ockupanten har inte på Västbanken att göra.

  Att många Israel-vänner lägger fram lögner som fakta är sen gammalt. Så har det alltid varit. Och så kommer man fortsätta i sin desperation att göra. Vi har ju den klassiska ett folk utan land, ett land utan folk – devisen.

  Intressant att se att bosättarnas åsikter är en åsikt som andras. Inte ens de mer liberala Israel-vännerna går det längre att hoppas på…

 10. Anna Veeder

  Uffe, om man anser är en legitim åsikt att driva en politik som förespråkar hela det forna Palestinamandatet ska bli en islamsk waqf där judar och kristna har dhimmi-status och att detta ska ske med våld, då borde man också klara att lyssna på Aryeh Furth utan att gå i taket. Om du känner dig övertygad om dina argument så borde du väl klara en sådan diskussion galant.

  Förra gången jag kommenterade på den här bloggen så hoppade du också på mig direkt, btw. Det är väl en inbyggd reflex. Men varför skulle du ”hoppas” på mer liberala Israelvänner? Det är samma sionistiska pack allihop. Även de israeler som kritiserar ockupationen lyssnar på bosättarna, för att sedan komma med i mina ögon synnerligen övertygande motargument. Jag tycker att bosättningspolitiken är en katastrof och har skrivit om det massor av gånger, men Arye Furth är inte på något sätt värre än Hamas ärkekonservativa militanta allt-eller-inget-politik. Heja ABF.

 11. Uffe,

  instressant att du ser högerextrema terrororganisationer som Hamas och Hizbollah som den moraliskt överlägsna parten som har de legitima åsikterna.

  Det går uppenbarligen inte att hoppas på europeiska paletinavänner, men som tur är så är ni (och européer generelt egentligen) marginalierade och irrelevanta i konflikten, ni har inget att bidra med till att lösa konflikten. Det vet israelerna, det vet amerikanerna och det vet i ökande grad araberna och palestinierna också.

  Jag borde inte vara förvånad över ditt ställningstagande, du tillhör ju den samma vänster som såg ”socialistiska blocket” som den moraliskt överlägsna parten i Kalla kriget.

 12. Joakim

  Självklart kommer ni inte få se tanterna i Isarellobbyn i Salem eller på 30´november (inte på antirasisternas sida i alla fall). Glöm inte att Sverigedemokraterna numera är ”sveriges israelvänligaste parti”. Idag har hatet och rädslan mot araber övertagit engagemanget för Isarel som huvudsaklig drivkraft hos ockupationslobbyn.
  PGS ta inte åt er av tokstollarnas personangrepp, det är de enda argument de har kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s