Mohammad Khalil El Kurd (Abu Kamel) dog i går

I går kväll dog Abu Kamel Al Kurd i en hjärtattack. Abu Kamels hälsotillstånd försämrades direkt i samband med att israelisk polis brutalt vräkte honom och hans familj från deras hus i östra Jerusalem på morgonen den 9 november.

Vräkningen genomfördes för att ge plats åt bosättare och Israel ignorerade totalt alla internationella protester som har kommit från olika nivåer.. aktivister, politiker och diplomater. Även det tält som familjen tvingades att flytta in i efter att ha blivit utkastade från sitt hem har rivits tre gånger.

Det här är ingen berättelse från historien – det pågår NU, och inte ens i det dolda utan inför omvärldens ögon. Och jag fattar inte hur omvärlden kan låta Israel få komma undan med alla brott utan att någonting händer.

I Palestina kommer nu manifestationer att hållas till stöd för familjen Al Kurd och de 20-tal grannar som hotar att vräkas för att ge plats åt bosättare.

Läs mer:
Yvonne på PGS blogg: Mohammad Khalil El Kurd (Abu Kamel) dog klockan 22.00 lördagen den 22 november
International Solidarity Movement:Abu Kamel of the al-Kurd family has died two weeks after Israel forcibly evicted him from his home of 52 years

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s