Palestinakväll på torsdag

persignerarmassan
Per signerar sin bok på bokmässan i september. På torsdag kan du lyssna till Per på PG Stockholms Palestinakväll. Foto: Anna Wester

På torsdag, den 20:e november klockan halv sju ordnar Palestinagruppen i Stockholm en Palestinakväll vid Medborgarplatsen (Sensus lokaler i Medborgarhuset). Bland annat kommer PGS ordförande Per Gahrton att prata om sin nya bok Palestinas Frihetskamp och journalisten Nils Lundgren kommer att visa sin film om journalisten Muhammed Omer i Gaza.

Det är gratis och PG Stockholm bjuder på fika! Kom, kom, kom..!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 reaktioner på ”Palestinakväll på torsdag

 1. Jag får väl tacka dig för att du uppmärksammade mig på detta, genom din blogg.

  Det var en bra kväll. Nu jobbar jag ju bara ett stenkast därifrån så det var inte särdeles besvärligt att ta sig dit.

  Gahrton var bra och filmen intressant, om än ofärdig. Egentligen vill man ju ha en lång diskussionskväll efter sånt här. Man går lite igång om man säger så. På ett bra, lätt ivrigt, sätt.

  Mohammed Omer är ju fascinerande. Fast han är väldigt professionell i filmen. 100 % journalist. Inte mycket personligt. Men han vill ju främst lyfta fram, liksom Nils Lundgren, situationen i Gaza.

 2. annawester

  Hej,

  va bra att du gick dit och jättekul att det blev en lyckad kväll, jag har hört det från flera håll i dag. Många skrev upp sig att de vill bli aktiva också..

  jag kunde själv tyvärr inte vara med, för jag var på styrelsemöte med Forum syd i Lännersta..

  Muhammed Omer måste nog vara professionell för att kunna berätta, jag har själv träffat honom och jag tror han måste stänga av för att orka, jag har aldrig träffat någon som sett så mycket hemska scener, nu tar han sig ju frivilligt fram i fronten för att ta bilder, men inte bara i jobbet utan även privat. Så är han så himla ung..

  jag förstår precis vad du menar med att gå igång, jag gör det också och det kan ta timmar att varva ner.. är man ensam då kan man ju nästan bli galen, då får man blogga eller nåt..

 3. Saken är ju den att det inte alltid är alla som orkar lyssna på en heller, när man ”går i gång”. Blogga om man är för ”igång” går inte heller. Inte för mig.

  Men vad gäller Omer och hans ungdom gjorde jag en intressant reflektion jämfört med den mindre unge Gahrton. Omer trodde att man i väst var på väg att vända nu. Att bara vi väst får veta så kommer situationen i Palestina markant förbättras.
  Gahrton hade då redan nämnt när han var yngre att, bara väst fick veta jämfört med situationen på 60-talet (som då var väldigt Israel-vänlig jämfört med idag), bara man fick ut informationen skulle det bli bättre.

  Men idag är det ju sämre. Samtidigt som vi vet mer.

  Dock skall det sägas, att jag och Gahrton nog är eniga på en annan punkt. Israel som det ser ut idag kommer inte att klara av att upprätthålla det. Det ÄR en tidsfråga. Problemet är bara hur lång tid det handlar om. Det kan ju handla om en bra bit efter att man själv har kolat. Men jag är helt övertygad. En stat med Israels rasistiska politik klarar inte av att upprätthålla det i all evighet

 4. annawester

  När jag kommer hem från en resa i Palestina/Israel kan jag verkligen gå i gång om jag väl börjar prata om vad jag upplevt. Efter första resan 2001 tjatade jag verkligen sönder familj och vänner.. nu har jag ju varit tillbaka många gånger.. och först tror jag att jag inte behöver prata.. men sedan efter någon vecka går jag igång i alla fall om jag börjar tänka på det.. man kommer liksom på nya saker hela tiden som man blir rasande över..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s