Palestina Nu och kvinnor i svart

Nu för bara några minuter sedan så skickade jag Palestina Nu nummer fyra till tryckeriet. Det är så svårt att bli färdig med en tidning, så det spelar ingen roll hur lång tid man har på sig, den går i väg exakt fem minuter innan deadline.. Varje gång. Jag är ju redaktör för tidningen nu och skriver inte alltid så många artiklar själv längre, men den här gången har jag skrivit en relativt stor del av tidningen.

Jag har så många berättelser med mig från resan att det känns bra att ha fått några ur mig i alla fall. Det är ju vad man kan göra och också vad människor man möter där ber om.. Men det är inte bara att sätta sig och skriva, det känns som ett så stort ansvar att förmedla det människor berättat i hopp om att det skall leda till någon förändring – som familjen jag träffade som väntar på att de skall få sitt hus rivet av israeliska myndigheter, hur beskriver jag de känslor som barnen berättade om, hur beskriver jag oron och desperationen i pappas ögon? Där är ju bilderna viktiga och jag har också valt att ha många foton till mina texter.

I morgon skall jag delta i Kvinnor i Svart-demonstrationen på Sergels Torg (inte på plattan utan vid femte Hötorgsskrapan) klockan 14-15. Varje lördag står några aktivister där – första lördagen varje månad är det PGS Stockholmsgrupp som ansvarar, annars är det Kvinnor för Fred. I morgon är det PGS centralt.. Välkomna att komma dit för en tyst manifestation mot ockupationen! Alla är välkomna, alltså män också!!

Här är lite info om Kvinnor i Svart – från det flygblad som delas under manifestationen:

Kvinnor i Svart Stockholm stödjer den israeliska fredsrörelsen Women in Black i deras budskap för en rättvis fred mellan palestinier och israeler

Kvinnor i Svart bildades i januari 1988, en månad efter utbrottet av den första palestinska intifadan. En grupp av israeliska och palestinska kvinnor beslutade sig för att förenas i en tyst protest
mot den olagliga ockupationen av Palestina. Kvinnor i Svart har sedan dess fortsatt sin ickevåldsliga manifestation vid Fench squere i Jerusalem varje fredag.Women in Black är en internationell fredsrörelse som driver fredsfrågor.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s