Heligt land i Skärholmen

brigaden

Vill varmt rekomendera teaterföreställningen Heligt land som spelas av Brigaden på Stockholms Stadsteater i Skärholmen. Det är en stark skildring av ett antal människor som lever i en belägrad stad. Tankarna går förståss till Gaza, men även till andra belägringar genom historien.

Jag såg den i kväll och efter föreställningen hölls ett samtal om Palestina och Palestina/Israel-konflikten, det var jag, Lisa Norman också från PGS och Faraj Abu Iseifan från Palmecentret som utgjorde en liten panel, men även publiken deltog aktivt i samtalet. Lisa arbetade som sjuksköterska i Libanon under kriget 1982 och berättade att pjäsen framkallade minnen från då.

Det finns fortfarande möjlighet att se pjäsen! http://brigaden.nu/.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s