Palestinsk fotboll 2

För tre år sedan bildades ett palestinskt fotbollslandslag för tjejer, något som inte är helt självklart i ett konservativt samhälle under ockupation. Se den här Youtubefilmen, den är helt fantastiskt! Den handlar dels om damfotbollslaget i Betlehem och i intervjuerna berättar tjejerna om reaktionerna när de startade, att många var tveksamma och menade att fotboll bara är för killar. I dag är laget älskat och uppskattat av de flesta.

De berättar också om svårigheterna för landslaget, de kan aldrig träna tillsammans på grund av vägspärrarna utan tränar på fyra olika håll och träffas utomlands under matcherna, deras föräldrar eller vänner har aldrig någon möjlighet att se dem spela. När de har spelat i Jordanien splittras laget, några åker till Gaza och resten sprids över Västbanken, de vet inte när eller om de ses igen

Filmen handlar inte bara om fotboll, utan om en ockupation som påverkar människor i alla delar av livet.. och den handlar om ett folk som aldrig ger upp!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s