Ockupationen pågår med oförminskad styrka

Det palestinska folket måste snart få känna att någonting förändras i deras vardag på ett positivt sätt. Tyvärr brukar det vara tvärt om. Israel vet att utnyttja medieskuggor och att säga en sak i TV kamerorna och agera på ett annat sätt i realiteten. Till och med när Oslofördraget undertecknats i mitten på 1990-talet och så väl palestinier som israeler verkligen trodde på fred, fortsatte Israel att bygga ut bosättningarna trots att det bröt mot fredsfördraget. När president Mahmoud Abbas som nyvald president gick Israel och USA till mötes och fängslade militanta palestinier, svarade Israel med fler riktade mord och fler vägspärrar.

Så också nu, samtidigt som israels premiärminister står i TV och lobbar för att omvärlden skall fortsätta bojkotta den palestinska regeringen, gör hans armé det omöjligt för palestinierna att leva ett normalt liv. Maan News, en palestinsk nyhetsbyrå rapporterar kontinuerligt om vad som händer på ockuperad mark. www.maannews.net

Ännu är det bara Norge som visat att de tänker ta den nya samlingsregeringens utsträckta hand och Italien som kraftfullt uttalat sitt stöd. Jag hoppas att EU tar sig till sans och inom en väldigt snar framtid förklarar sanktionerna som avbrutna.

Det enda riktiga vore att omvärlden vände helt om och riktade sanktionerna mot det land som sedan 40 år bedriver en omänsklig ockupation och håller en hel befolkning fängslade i sina städer. Inför sanktioner mot Israel!